Ketarsalmen Kievari
Ketarsalmen kievari trakterar i den förtjusande stämningen skapad av sina 100 år gamla granitväggar från vardagliga småhändelser till livets viktigaste fester; födelsedagar, bröllop, släktmöten, julfest m.m.

Kom och ordna ett sammanträde eller en konferens i Taivassalo vid fina fiskevatten. Vi erbjuder en idyllisk mötesmiljö, matservice av god kvalitet och många aktiviteter i naturen.
Den bästa tidpunkten för fiske är på våren direkt efter islossningen och sedan på hösten. Fångsterna varierar från bamseabborrar till stora gäddor. I fiskepaket ingår all
nödvändig utrustning och redskap. Efter utflykten väntar bastun och middagen i Ketarsalmen Kievari. Till middagen finns möjlighet att avnjuta sin egen fiskefångst, tillredd av kocken i köket.


Vi skräddarsyr för Er efter Era önskemål ett passande paket, som innehåller t.ex. måltider, möten, fiske, jaktsafari och utflykter i naturen.

Mötes- och fiskepaket tillgängliga.
För grupper beställninsmåltider.


Historia
Testamentet till sonen från året 1326 utfärdat av den välkända krigshjälten och Finlands ståthållare KETTELMUND lär vara det äldsta dokumentet som uppger en gård i Taivassalo med sin ägare. Det befaller Johan Muntae Munter som ägare för Ketarsalmi gård.
Vid slutet av samma århundradet uppges som ägare också en tyskbördig borgare Hinza Knap, som var en av sin tids maktmän. Rådman av Åbo stad och ?Wirmo konung? donerade Ketarsalmi gård åt Åbo Domkyrka år 1395. Efter dess har Ketarsalmi tillhört olika släkten, mm. Carpelan, Starck, Fingerberg, Af Shulten och Jäderholm.

På Ketarsalmen Kievari njuter man av god mat

Ketarsalmen Kievari erbjuder måltider från buffebord varje dag under sommaren.
À la carte- , pizza-, kaffeservering också dagligen.

Höst- och vintertid koncentrerar vi oss på catering- och beställningsverksamhet och har därför öppet endast under veckosluten.

Restaurangen 130 platser. Sommarterass 30 platser.
Bastu. Trivsam inkvartering åretom: 6st 2 pers.rum, 1st 4pers.rum

Basen ?MOTTI?
På gårdsplanen bredvid Kievari ligger basen ?Motti?. Den presenterar en äkta korsu från krigstiden, som spelade en stor roll vid den finska korpsoldatens liv under krigstidens frontförhållanden.
En bra mötesplats i mindre skala.

Läget
Ketarsalmen Kievari ligger vid SKÄRGÅRDENS RINGVÄG
(väg nr 192).

        

        

 

 

 

 

               
                

ketarsalmi3.jpg (73004 bytes)

ketarsalmi4.jpg (61649 bytes)

ketarsalmi2.jpg (76637 bytes)

ketarsami1.jpg (42489 bytes)

historiav.jpg (21020 bytes)